3:34 PM
Zakaj vse potrebujemo avto kamero?


Končno smo dočakali spodobne avto kamere kot smo jih lahko pred leti občudovali samo pri C.S.I nadaljevanki in podobnih. To je avto kamera, ki snema dogajanje zunaj in v notranjosti avtomobila. Obstajajo tipi avto kamer, ki ne samo da prispevajo video in zvok, ampak tudi točno GPS lokacijo preko zemljevidov Google maps za kakršenkoli incident. Poleg videa zraven zapišejo tudi uro in datum; to pa je vse kar je bistveno za dokaz policije.


Prometni prekrški
Če ste zapeljali v rdečo luč, ali pa sedaj z novo spremembo zakonodaje v oranžno luč, vi pa ste prepričani da to ni res imate sedaj datum in časovno dokazila, da dokažete svojo nedolžnost.

Kamera snema tudi hitrost vožnje, tako da lahko imate dokaz tudi o hitrosti s katero potujete. Če niste vozili, ko je bil narejen incident imate sedaj video posnetek notranjosti avtomobila v času vožnje.


Nesreče
Leta 2010 je bila na slovenskih cestah kar 21347 prometnih nesreč v katerih je bilo udeleženih 40348 oseb. V kar 64% nesreč je nastala samo materialna škoda.

Zaposleni

Če zaposlujete prodajne zastopnike, voznike ali če potujete sami vam kamera beleži pot in hkrati nudi osebno zaščito in pomaga da ste bolj sproščeni in pomirjeni, saj imate kontrolo v vaših rokah.Neprimerno obnašanje

Mnogi se boste spomnili na epizodo The SimpsonsHomer in Marge se udeležita neke konvencije o sladkarijah da bi našlai varuško za otroke. Po dogovoru Homer pelje varuško z avtom domov. Ko opazi gumijast bombon na varuški ga z roko odstrani iz njene obleke, ona pa ga obtoži spolnega nadlegovanja in celo mesto je pred njim...Če boste pobrali neznanca, štoparja, štoparko, sodelavca ali sodelovko vas ta lahko obdolži nadlegovanja zato po skrita kamera poskrbela za resnico. Ni veliko fotoaparatov v avtu takšnih, ki bi vam pokazali kaj se dogaja v notranjosti avtomobila in to je lahko vaša zaščita, ki jo boste en dan zelo potrebovali.

Najstniki - Otroci

Vsi vemo, da nekateri najstniki ne pazijo dovolj na družinski avto.Posnetki bi vam pokazal kako vozijo, če vmes pošiljajo kratka sporočila in ali obstaja možnost alkohola, prekoračitve hitrosti ali čudna družba. Imate tudi možnost, da se kamera vklopi ob zvočni aktivaciji

.


Avto kamera snema le ob zaznavi gibanja tako da ne bo odvečnega snemanja takrat ko bo avto neaktiven. 


  • Share:

You Might Also Like

1 comments

  1. ja, tukaj je članek: Bodo črne skrinjice v avtomobilih postale obvezne? :
    http://www.racunalniske-novice.com/novice/dogodki-in-obvestila/bodo-crne-skrinjice-v-avtomobilih-postale-obvezne.html?MLS8cc7f5c217bf3946ede30ddfa12f4631

    ReplyDelete