Pogosto zastavljena vprašanja o avto kamerah

Kaj je avto kamera in zakaj se imenuje v prevodu kamera nadzorne plošče?
Čuden prevod. Preprosto povedano je to majhna kamera, ki jo pritrdite na vetrobransko steklo vašega avtomobila in med vožnjo nenehno snema dogajanje. Kamere so popularne postale v Rusiji; velika možnost je, da ste že videli kakšnega izmed posnetkov Ruskih kamer nadzornih plošč. Včasih se kamere imenujejo DVR (Digitalni snemalnik posnetkov), črna skrinjica avtomobila ali sistem kamer v avtomobilu.

Zakaj se angleško imenuje “dashcam”?

Dashcami ali snemalniki nadzorne plošče so svoje ime prejeli, ker so bili prvotno pritjeni na nadzorno ploščo vozil (večinoma policijskih avtomobilov). Zdaj se večino kamer z varno in preprosto vakumsko skodelico pritrdi na vetrobransko steklo.

Ali obstajajo različne vrste kamer?
Da, obstaja več vrst kamer nadzorne plošče. Medtem, ko prihajajo v številnih oblikah in velikostih, se jih pogosto lahko razvrsti v več različnih kategorij (pritisnite na katero koli povezavo kategorij spodaj, če želite odpreti novo okno brskalnika do te kategorije kamere).

Katera kamera je najboljša?
Na to vprašanje žal ni preprosto odgovoriti. Ker imajo kamere različne lastnosti, je najboljša kamera tista, ki *vam* najbolj ustreza. SpyShop™ je ustvaril vodič za kupce, ki bo pomagal pri izbiri vaše avto kamere.


Kako avto kamero uporabljam?
Ko ste kupili kamero ( s spletne strani spy-shop.com™ ) je v večini primerov vse kar potrebujete za zagon kamere to:
Končano! Ker je snemanje samodejno, se preprosto vozite tako, kot se običajno in uživajte v dejstvu, da ste zdaj zaščiteni z kamero. Več si oglejte na naši strani.

Kdo uporablja kamere?
Večina policijskih avtomobilov, gasilnih vozil, reševalnih vozil, mestnih avtobusov itd. že uporablja kamere nadzorne plošče. Kamere poleg tega kupuje vse več posameznikov, ki se želijo zaščititi pred lažnimi trditvami in se želijo zaščititi v primeru nesreče. To vključuje običajne voznike, kot ste vi, starši, vozniki tovornjakov in vozniki 18-kolesnikov itd.Skoraj vsak voznik bi moral uporabljati dashcam! Več in več voznikov se vsak dan strinja s to trditvijo in se pridružuje skupini tisim, ki so “zaščiteni s kamero”.

Zakaj so avto kamere dobre?
Kamere imajo številne možnosti uporabe, a najpomembneje, delujejo kot nepristranske priče v primeru nesreče. Na žalost obstajajo nepošteni ljudje in kamere so močen dokaz teda, kaj se je zgodilo pred, med in po incident. Nič več “moja beseda proti tvoji” – resnica bo vedno na vaši strani.

Kako deluje avto kamera?
Tega ne morete razložiti! Samo hecamo se. Kamere na odstranljivo pomnilniško kartico snemajo posnetke. Kadar koli je vaš avtomobil prižgan in kamera vklopjena, ta deluje kot priča. Kamere samodjeno pričnejo s snemanjem ko so vklopljene in prenehajo s snemanjem, ko svoj avtomobil izključite. Opomba: nekateri modeli kamer imajo zmožnost snemanja tudi, ko je vozilo parkirano! To je poznano kot “Način parkiranja.”

Je avto kamero nadzorne plošče legalno uporabljati?
Na splošno, da. V Združenih Državah je uporaba kamere za snemanje posnetkov na javnih cestah v večini primerov legalna. Zakon dovoljuje, da posameznik zajema posnetek vse dokler se ne vpleta v zasebnost druge osebe. Vendar, vse storjeno v javnosti ni zaščiteno z zakoni zasebnosti; v javnosti ni izjem zasebnosti. Tako je snemanje slik/posnetkov v javnosti prva pravica v Ameriki, vse dokler ne kršite drugih zakonov (na primer: se ustavite sredi ceste, da bi posneli aretacijo posameznika, ali drugače kršili promer, policijo ali ovirali reševalno akcijo).*

Kako so avto kamere napajane?
Vse kamere imajo napajalni kabel, ki se vklopi v 12v avtomobilski vžigalnik v vašem avtomobilu. Kabel vklopite in ste nared! Kabel je običajno razmeroma dolg; dovolj dolg, da ga lahko zataknete in napeljete okoli notrajih plošč svojega vozila (na poti do napajalnega izhoda), da ne bo viden voznikom ali potnikom.
Kamere nadzorne plošče poleg tega običajno vključujejo majhno vgrajeno baterijo. Ta baterija ni namenjena za napajanje kamere za daljše časovno obdobje, a je tam v primeru, če je avtomobil močno poškodovan v nesreči. Notranja baterija zagotavlja, da kamera nadaljuje s snemanjem tudi po veliki nesreči.

Povejte mi več o posnetkih, zajetih z avto kamero
Kamera začne ustvarjati datoteke na prazni pomnilniški kartici. Te video datoteke so običajno razdeljene na 1,3 ali 5 minutne odseke, saj si je lažje ogledati in delati z majhnimi datotekami na svojem računalniku in ne z eno veliko dolgo datoteko. Ko je pomnilniška kartica polna, kamera preprosto začne s ponovnim snemanjem na začetku kartice in tako prepisovanjem obstoječega posnetka. To je znano kot “krožno snemanje” ki je ena izmed najpomembenjših lastnosti kamere.

SpyShop - Zgodba o uspehu
Varnost je življenskega pomena, zaupanje tudi. A včasih ne gre zaupati ali pa je zaupanje zlorabljeno. Počutite se jezne ali pa se za tem skriva žalost, razočaranje, bolečina. Držanje za glavo ne bo prineslo prave odločitev. Če iščete krivca morda imamo odgovor. Že sumite, a želite potrditev? Pomagali smo pri primerih ko šlo za krajo, vandalizem, osebne težave s partnerjem, mladoletnikom, zaposlenimi,…) Spyshop Vam lahko pri tem pomaga, saj smo specialisti za audio in video nadzor ter vohunsko tehniko. Tukaj najdete največ opreme za osebno zaščito ali nadzor.

  • Share: